Synergy

Det blir mer og mer vanlig og ikke bare ha en PC, men kanskje to og tre..og tolv. Jeg er den båten, jeg har tror jeg har mange med meg på dekk. For å gjøre verden litt enklere for slike som oss har noen andre som oss laget ett lite program kalt Synergy. Synergy er ett program som lar deg definere en av datamaskinene dine som host, eller hoved-PC om du vil, så vil denne PCens mus og tastatur kunne styre alle dine maskiner. Man drar simpelthen musa over til skjermen ved siden, som ved dualscreen, og man overstyrer mus og tastatur på PC nr 2 over nettverket.

Det gir en utrolig befrielse. I tillegg er programmet laget for både Windows, Linux og OS X – så du kan, om du vil, kjøre 3 platformer på samme tid og styre alt fra samme sett mus og tastatur.

Idag bruker jeg systemet på hybelen – så når jeg kommer hjem trenger jeg bare å starte laptoppen og setter den på siden av den stasjonære. Så har jeg full interaksjon på begge mine maskiner. Om den ene jobber hardt med noe hopper jeg bare over til den andre. 🙂

Copy/paste fungerer også, på klartekst da.

Et tips til Linux- og OS X-brukere må være quick-synergy som gir det et pent lite grafisk grensesnitt til å sette opp instillingene i.
På hovedmaskin/host: sett datamaskinnavnet til pcen du vil overstyre i valgt rute (venstre, høyre e.l).
På slavene: sett IP-en til hovedmaskinen opp under Use -> og “Server”.

Cheers!

One Reply to “Synergy”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *